Søften GF - Badminton
Forside     Event     Holdtilmelding     Holdoversigt     Banebooking     Shop     Bestyrelsen     Trænere     Kalender     Lukkedage
 
Klik her for at oprette en profil

  Brugernavn
 
  Password
       Glemt login info?  
                                                                       Nyhedsarkiv - 2011
 
 
 
 

22.11.2011 – Success i Sverige

I weekenden tog 4 af vores spillere til Lund i Sverige for at deltage i Yonex Cup 2011.
Det var en rigtig far/søn tur hvor Kennet Nørager og Jacob Møller havde deres sønner Victor og Mads med.
Det gode ved denne turnering var at der blev spillet både ungdom, senior og veteran rækker, så alle 4 spillere kunne deltage. Drengene var godt spændte på at skulle spille i udlandet og havde glædet sig som til juleaften.
Mads og Victor stillede op i U11 rækken sammen i double, men desværre måtte de se sig slået i semifinalen til de senere vindere. I U11 single rækken gik Victor desværre ikke videre fra sin pulje, men Mads klarede det flot og nåede helt til semifinalen, hvor han desværre måtte se sig slået i 3.sæt, men kan være godt tilfreds med sin flotte 3.plads.
Kennet og Jacob stillede op i veteran +35 rækken i både double og single, samt mixdouble i Senior A-rækken. Jacob blev toer i sin single pulje og da Kennet vandt sin pulje bla.ved at slå en italiener, skulle de to ud i et lokal Søften opgør i semifinalen. Her blev det Jacob der fik revanche fra finalen i klubmesterskaberne og slog Kennet i en tæt 3.sætter med 19-21, 21-18, 21-16. I finalen måtte Jacob dog se sig slået af den lokale helt i Lund, som havde den irriterende vane at returnere ALT. Men en 2. og 3.plads er bestemt godkendt.
I herredouble gjorde Kennet og Jacob rent bord og vandt turneringen i sikker stil med 21-17, 21-13 i finalen, og dermed en flot 1.plads.
I mixdouble blev det til mange flotte kampe, hvor det gik bedst for Kennet og hans 17-årige svenske makker. De nåede flot semifinalen, men måtte se sig slået 21-16,21-15, men var godt tilfredse med 3.pladsen.
Trætte og ømme gik turen hjemad fra Lund kl. 18 søndag, men kunne alle 4 se tilbage på en god oplevelse.

 

18.10.2011 – Blandet start for Serie 1 holdet

24/9 Stillede SGF op til sin første kamp runde i DBF S1 på udebane i Højbjerg.
Som altid med traditionsklubberne fra Århus, kan man risikere at møde nogle rigtigt dygtige spillere som har haft en karriere på højt niveau. Og det blev da også til et klart nederlag til os på 9-2. Kun Martin Humle Og Kennet Nørager formåede at vinde deres singler.
Så vi var naturligvis spændte til næste runde på hjemmebane hvor vi fik besøg af Grindsted som kom med selvtillid efter at have vundet i første runde.
Det stod dog hurtigt klart at det ville blive et spændende opgør med tætte kampe. Heldigvis trak vi det længste strå i de fleste og inden sidste herredouble førte vi med 6-4 så det var et spørgsmål om det skulle blive til 3 eller 2 points. Heldigvis viste Thomas og Martin at de havde gode nerver og vandt en uhyre spændende 3 sætter. Så samlet sejr på 7-4 og 3 points på kontoen samt naturligvis betydelig selvtillid inden næste opgør.
Næste hjemmekamp bliver d. 12-11-2011 mod Beder –Malling.

 

28.04.2011 – U9 drengene Jyske mestre

Lige før påske var der Jyske mesterskaber for hold i Hammel.
Vi stillede med vores nykårne U9 Midtjyske mestre og drengene var meget spændte på om niveauet rakte til en medalje. Første holdkamp var mod Højbjerg og her viste vores drenge klassen og vandt en solid 5-1 sejr og kvalificerede sig dermed til finalen mod Brønderslev.
Brønderslev havde været helt overlegne til det Nordjyske mesterskab og der var derfor lagt op til en spændende finale.
Og det blev en meget spændende og utrolig tæt finale. 5 af de 6 kampe var over tre sæt. De 2 doubler var tætte og 1 HD bliver vundet af Victor og Mads i tre sæt. 2.HD med Andreas og Mikkel fører 20-17 i tredje sæt, men går ned og taber 22-20. Singlerne startede samtidig og var utrolig tætte. Vores 1.HS med Mads vinder men skulle ud i tre sæt. 2.HS med Andreas svinger frem og tilbage og efter 3 meget tætte sæt vinder Andreas 21-19 i tredje sæt. 3.HS med Victor ligeledes meget tæt og Victor fører 20-14 i tredje sæt, men går helt utroligt ned og taber 22-20. 4.HS med Matias skal afgøre mesterskabet og vinder helt fantastisk 28-26 i første sæt og heldigvis for Søften vindes også andet sæt. Søftens U9 drenge er dermed Jyske mestre med 4-2 over Brønderslev.
Søftens U9 drenge har dermed haft en forrygende sæson med masser af titler i turneringer og slutter af med et Jysk mesterskab for hold. Tillykke til drengene.

 

29.03.2011 – U15 til LM i Vejen

To U15 hold havde kvalificeret sig til LM.
Pigeholdet bestående af :
Karen Søby Nielsen
Helene Lau Malling
Christina Graabæk
Emily Frances Hein
Alberte Fisker Olesen

Samt et Mix hold bestående af
Christian Rechnitzer Andersen
Eva Himmelstrup Hansen
Sille Thomsen
Michael Rechnitzer Andersen
Mark Bjerre Christensen

Begge hold kæmpede det bedste de havde lært, men som med U11 holdene I kbh var de oppe imod virkeligt skrappe modstandere. Vores pigehold som var med som kredsens bedste D-hold var havnet i en blandet B-C pulje .
Mixed holdet var kommet i en A. pulje og her var især pigerne overmatchede da de bla. mødte mesterrække spillere. Og det er altså hård kost når man selv er første års U15 B række spiller.
Men der blev alligevel også vundet nogle kampe så helt skævt var det ikke .
Forholdene i Vejen og Holsted var meget fine, og på trods af de sportslige skrammer havde de unge en super tur sammen.


 
28.03.2011 – U11 til LM i København

U11 landsmesterskab 2011
Lørdag morgen kl. 6:15 ved Præstemark Hallen. 12 børn og fem medfølgende voksne er på vej til København for at deltage i LM for hold. To hold fra Søften – et pigehold bestående af Camilla Ammentorp, Camilla Green-Hesel, Julie Jensen, Lærke Brandt Hansen, Maja Hemmingsen og Pernille Dam-Bülow og et mix-hold bestående af Anne Sofie Husted, Astrid Elgaard Christensen, Maria Christoffersen, Hans Himmelstrup Hansen, Mathias Duch og Oliver Platt – har kvalificeret sig til LM, som afholdes i DGI-Huset i København. Stemningen er spændt og forventningerne til weekenden er høje. Turen til København skal foregå med tog, men det starter ikke alt for godt, da den togvogn hvori vi har pladsreservationer aldrig dukker op. Men et par søde konduktører får fundet nye pladser til os, hvor vi alle kan sidde samlet, og turen forløber fint. Selvom børnene har været meget tidligt oppe er der ingen, der skal have en lille lur i toget. Dertil er de alt for spændte og der er meget, der skal undersøges.
Vel ankommet til København får vi bugseret al bagagen ud af toget. Børnene skal selv bære deres bagage, men der er heldigvis kun få hundrede meter hen til DGI-Byen. Vi finder et hjørne i den ene hal, som vi gør til vores base. Og så er der lige tid til at få lidt frokost og få varmet lidt op inden kampene starter kl. 12.
Til LM er holdene opdelt efter den aktuelle styrke på holdet og det er derfor uden betydning hvilken klasse man har kvalificeret sig i. Piger er klart i undertal ved LM. Der er ingen rene pigepuljer, så pigeholdet er blevet placeret i en M/K C pulje. I M/K rækken skal der på hvert hold være mindst én spiller af modsat køn. Pigerne møder mange drenge og megen hård modstand. Men det er nu ikke kun drengene, der giver pigerne problemer. De har også den tvivlsomme fornøjelse at skulle møde Danmarks pt. sjette bedste A-række pige. Mix-holdet har det ikke lettere end pigeholdet. Der er kun én mix-pulje ved LM og derfor spiller fem hold af meget forskellig styrke mod hinanden. Bl.a. møder mix-holdet et hold bestående af rene A-række spillere.
Vi spiller i to forskellige haller, men så går noget af tiden mellem kampene også med at gå over i den anden hal og se hvordan det går med kammeraterne. Stævnet afvikles rigtig effektivt, men alligevel kan tiden godt være lidt lang. Børnene vil gerne spille og spørger ofte til hvornår de skal spille deres næste kamp. Da dagens kampe er spillet færdige har lørdagen budt på tre sejre i 26 kampe. Men børnene tager nu nederlagene meget pænt.
Efter dagens kampe og aftensmad bestående af kylling med ris og grønsager er det tid til at få fundet ud af hvor vi skal sove. Det er der nu ikke rigtig styr på fra DGIs side. Vi skal sove på et gymnasium overfor DGI-Byen og vi har fået tildelt et bestemt afsnit, men ingen fast plads. Det samme gør sig gældende for de andre hold, så der er stor forvirring omkring indkvarteringen. Vi får tilbudt at ligge på en gang, men efter protester ender med at vi få lov at sove i et depotrum. Ikke de bedste forhold og det er meget længe siden at der er blevet vasket gulv i rummet, men det er da langt bedre end at ligge på en gang og det ender faktisk med at vi bliver godt tilfredse med vores depotrum. Der er lige netop plads til alle og der er ingen problemer med at finde ud af hvem der skal sove ved siden af hvem. Børnene kommer i det hele taget rigtig godt ud af det med hinanden.
Efter indkvarteringen skal vi en tur i svømmehallen i DGI-Byen. Der bliver leget, svømmet, lavet udspring og hygget, så da vi kommer tilbage til vores indkvarteringssted er det let at få ro i lejren. Det har været en lang dag, hvor der er blevet brugt megen energi.
Søndag skal begge hold spille kl. 8, så det er tidligt op. Børnene bliver vækket allerede kl. 6:30, for vi skal have pakket sammen, spist morgenmad og varmet op inden kl. 8 og der skal også være tid til at fejre Camilla Green-Hesels 11 års fødselsdag.
Søndag skal vi møde de samme hold, som vi mødte om lørdagen (kampene i hver holdkamp er fordelt over både lørdag og søndag) og børnene kender nu modstandernes styrke. De er blevet vant til modstanden og kan nu også glæde sig over et vundet sæt. Ind imellem kampene leges der gemmeleg, tik, vinkegemme osv. og det resultatmæssige er gledet mere i baggrunden.
Kl. 14 er LM ved at være overstået. Dagen har budt på tre sejre i 24 kampe og pigeholdet ender som nr. fem ud af de seks hold i deres pulje, mens mix-holdet ender sidst i deres pulje. Men humøret fejler ikke noget. Nu er det er så småt ved at være tid til at komme ned på banegården og få spist lidt inden vi skal med toget hjem. Og der er nu ikke noget der er så galt, at det ikke er godt for noget. Da vores togvogn ikke dukkede op lørdag, har vi fået pengene for vores pladsbilletter retur, og der er nu derfor penge til at hvert barn kan få et Happy Meal på McDonald’s betalt af klubben. McDonald’s i sig selv er rigtig godt synes børnene, men det bedste er at de nu stadig har de penge, som de ellers havde gemt til deres eftermiddags- og aftensmad. Der bliver derfor købt ind både i kiosken på banegården og i toget. Så turen hjem ender med det helt store sukker- og kalorieorgie og nogle meget overstadige børn. Der er ingen tanker om tabte kampe og flere erklærer at turen hjem har været det sjoveste ved LM. Men det er nu alligevel rart at komme hjem til mor og far.


27.03.2011 – Vores U9 drenge Kredsmestre

I dag spillede Søftens U9-drengehold DBF-Midtjyllands kredsmesterskaber i Juelsminde.
Turneringen galt både kredsmesterskaberne for U9-hold, samt kvalifikation til de Jyske mesterskaber for hold den 16. april i Hammel.
Vi stillede med Matias Larsen, Mikkel Elkjær, Mads Juel Møller og Victor Herløv Nørager til kampene.
Med modstandere som Viby, AB, Højbjerg og Erritsø var håbet en 2.plads som ville give kvalifikation til de Jyske mesterskaber.
Men turneringen gik over al forventning og drengene lagde ud med en 5-1 sejr over Højbjerg. Rigtig godt gået når hverken Mikkel eller Matias er vant til at spille turneringer. Næste modstander hed Viby og her gik det ligeledes rigtig godt og de blev ligeledes slået 5-1. Så øjnede drengene 2.pladsen, men det skulle bliver meget bedre endnu, da Erritsø blev slået 4-2 i en spændende kamp. Nu var kredsmesterskabet inden for rækkevidde, så alle glædede sig til AB kampen.
Her viste vores drenge sig at være helt oven på og AB blev slået sikkert 6-0.
Dermed blev Søftens 4 drenge kredsmestre for U9-hold, og har samtidig kvalificeret sig til JM for U9-hold i Hammel. De stolte drenge fik fortjent deres medaljer, og kunne vende hjem til Søften med guld om halsen.


26.03.2011 – Oprykning til Serie 1

Så skete det endelig. Vores 1.hold sikrede sig lørdag oprykning til Serie 1 for første gang nogensinde. Denne gang gik det ud over Team SVS 4. Desværre kunne de ikke stille med damer, så vi var foran 3-0 fra start, og sejren kom aldrig i fare. De to herredoubler blev vundet forholdsvis sikkert, og sejren, og dermed oprykningen, var derfor allerede en realitet før singlerne. Men de 3 herresingler med Kennet, Jacob og Thomas ville gerne vise at Søften har haft de suverænt bedste herresingler i Serie 2 i denne sæson. Og det gjorde de med 3 sikre sejre, og vi har derfor kun tabt 2 herresingler i løbet af hele sæsonen, hvilket må siges at være utrolig flot.Vi vinder sikkert 8-0 og er dermed rykket op i Serie 1 efter en suveræn sæson med 7 sejre og 3 uafgjorte. Meget flot. Claus kom med Champagne og Svend med øl, så selvom klokken kun var 11 skulle det fejres med manér. Så oprykningen blev skyllet ned og alle var glade og godt tilfredse. Frank har nu været med til at sikre en oprykning og da det var på hans badminton karrieres TO-DO liste, må han nu sætte nye og højere mål :-).
Tak til alle spillere som har spillet på 1.holdet i denne sæson:
Kennet, Jacob, Thomas, Morten, Frank, Ole, Stine, Vibeke, Tine, Cath og Fie.

 

12.03.2011 – 1.holdet MEGET tæt på oprykning

Champagne på køl.....

Med kun en kamp tilbage i Søftens serie 2 pulje i badminton, er det endnu ikke helt afgjort, hvem som
rykker op i Serie 1. Vores 1.hold som ligger nr. 1 i puljen kunne dog selv have afgjort det med en sejr i lørdagens udekamp mod puljens nr. 2 Hornslet. Men det blev ligeså svært som forventet.
Lørdagens hold bestod af Kennet Nørager, Thomas Duch, Jacob Møller, Morten Skipperud, Vibeke Hoffmann og Cath Mersh.
Vores første indbyrdes kamp i Søften tilbage i november endte 4-4 og lørdagens kamp skulle igen vise at de to hold er meget lige.
De to hold startede med at tage en herredouble hver, desværre for Søften tabte Morten og Thomas 2.hd i 3.sæt.
Efter nederlag i damedouble var det op til vores normalt meget sikre herresingler at vise styrke. Det blev tæt, meget tæt. 1.hs med Kennet blev vundet 21-16, 24-22 efter at have overlevet 2 sætbolde. 2.hs med Jacob blev også vundet, men utrolig tæt med 23-21, 23-21. 3.hs med Morten blev heldigvis også hevet hjem, dog i 3.sæt med cifrene 21-16 i sidste sæt. Det var nu op til damesinglen eller mixdoublen at sikre Søften oprykning, men det glippede desværre. Cath tabte desværre damesinglen i to sæt, og mixdoublen med Thomas og Vibeke tabte knebent i 3 tætte sæt.
En sejr til Hornslet have gjort at de to hold ville være fuldstændig lige inden sidste kamp, men heldigvis ligger matchbolden, og dermed oprykning, nu til os.
Vi kan selv afgøre det på hjemmebane i Præstemarkshallen den 26.marts kl. 10.00, som kom forbi og støt op om holdet.

 

12.02.2011 – Eva Himmelstrup til tops i Stilling

Eva deltog i et U15 B stævne i Stilling
Efter en fremragende indsats i single kunne Eva lade sig hylde som nr 1 i turneringen.
Undervejs blev det til et enkelt nederlag i den første kamp dog en meget tæt 3 sæts kamp. Men Eva fik flot rystet det af sig og vandt de øvrige kampe sikkert. Undervejs blev også en enkelt A - række spiller besejret.
Da de øvrige deltagere slog hinanden indbyrdes blev Eva en sikker vinder af puljen

 

30.01.2011 – Flot indsats af Christian Andersen

Lørdag den 22. januar blev der afholdt Danske Bank Cup i Egelundhallen Beder Malling.
Fra Søften Badminton stillede Christian Rechnitzer Andersen op i U 15 A, det var kun hans andet stævne i A-rækken.
I doublen vandt Christian finalen sammen med Frederik Locht fra Højbjerg og
ligeledes i mixed double vandt Christian finalen sammen med Ester Bøggild Mikkelsen Skive-Resen.
I herresingle blev det til en flot 2. plads for Christian Rechnitzer Andersen.
I det hele taget en flot dag der viser at Christian er helt på niveau med de bedste i A-rækken allerede.

 

28.01.2011 – Søften success ved Århus stævne

Weekendens AB badmintonstævne for U9 og U11 spillere blev en stor succes for Søftens ungdomsspillere. Søften stillede med seks U11C spillere og to U9 spillere.
U11 damedoublen med Maja Hemmingsen og Lærke Brandt Hansen gjorde det rigtig godt og vandt den ene kamp efter den anden. Den sidste kamp blev også vundet i 3. sæt og dermed en 1.plads til pigerne.
Maja var ligeledes godt kørende i single og vandt både sin pulje og den efterfølgende semifinale.
I finalen måtte hun se sig slået. men 2.-pladsen samt doublesejren betyder, at hun rykker op i U11B.
Det lykkedes ikke de andre U11 drenge og piger at komme videre fra puljerne.
I U9 har Søftens drenge været suveræne hele sæsonen, og det skulle vise sig, at AB-turneringen heller ikke var nogen undtagelse. Mads Juel Møller og Andreas Bach Ryevad kunne derfor lade sig hylde som doublemestre sidst på dagen efter at have været det klart bedste par. Mads Juel Møller kunne ligeledes gå hjem med en 1.-plads efter finalesejr i 3. sæt over Andreas Bach Ryevad.

 
Denne side er drevet af Klubmodul.dk